İşe Giriş Hizmetleri

İşe giriş hizmetleri yasal prosedür anlamında oldukça önemli ve üzerinde titizlikle çalışılması, prosedürlerin titizlikle yerine getirilmesi oldukça önem taşımaktadır.

İnsan Kaynağı Nedir?

İstihdam sağlanması ve insan kaynağının doğru işlere yönlendirilmesi oldukça önemli bir konudur. Doğru iş koluna doğru özgeçmişin işe giriş hizmetleri  için seçilerek ön görüşme yapılması hem iş adayı için hem de iş kaynağını sağlayan, Gebze firma için çok önemli bir yere sahip olmaktadır. İnsan kaynağı bir firmanın ihtiyacı olan departmanına kaç kişi alınması gerektiği, insan kaynağı adayının taşıması gereken özellikle vardır.

Kariyer hedefinin firmanın ne şekilde sağlaması gerektiği gibi soruların yanıtları en doğru şekilde amacına uygun olarak verilmelidir. İnsan kaynağı işe giriş işlemleri bu bağlamda özellikle yasal açıdan oldukça önemlidir.

İşe Giriş Prosedürleri Nasıl İşlemektedir?

İnsan kaynakları tarafından atanan kişinin yasal prosedürlere uygun olarak sağlanmalıdır. 6331 sayılı kanun ile birlikte bu yasa çerçevesi işe giriş hizmetleri istenen belgelerin alınması ve şirketin merkezi  Tuzla insan kaynaklarına çalışanın teslim etmesi gerekmektedir. Bu belgeler ile birlikte çalışan kişinin sosyal sigortalar kanunu çerçevesinde işe giriş işlemleri başlatılmış olacaktır.

İşe giriş prosedürlerinin başında sağlık raporu ve yasanın uygun gördüğü bir takım sağlık test sonuçlarını almak çalışanın önceliği olmakta şirketin ise ödevi olarak önem taşımaktadır.

Sağlık Prosedürleri

Bir iş başvurusu olumlu sonuçlanmasıyla birlikte sağlık için yasal prosedür işlemeye başlamaktadır.

Devletin öngördüğü hastane ve ya çalışanın uygun gördüğü tam teşekküllü sağlık merkezine giderek firmanın kendisinden İstanbul istemiş olduğu rapor talep formunu doldurmasıyla süreç başlayacaktır.

Bir iş akdi kurulmadan önce yasanın öncelikle İstanbul çalışanın sağlığı prensibinden yola çıkarak sağlık merkezlerindeki Tuzla  doktorların yardımı ile yapılması gereken muayene ve testler mevcuttur.

Yapılacak bazı tetkikler şu şekilde sıralanabilir.

Öncelikle akciğer röntgeni Göz muayenesi, EKG ve EEG, Tam kan testleri, İşitme testi, Tetanos aşısı, Odyometre yani işitme testi ki çalışılacak bölüme göre bu testler kendi içlerinde çeşitlilik arz edilebilmektedir.

İş Kollarına Göre İstihdam Süreci

Sosyal Güvenlik kanun hükümleri çerçevesinde bazı iş kolları tehlike sınıfları oldukça riskli ve kritik bir durum söz konusudur.

Yasal prosedür sebebiyle istenen raporlar bu anlamda daha derin ve detaylı testler yapılması gerekmektedir.

Örnek vermek gerekirse; Bir maden işçisinin madende çalışabilmesi, Gebze açısından özellikle akciğer röntgen ve detaylı sintigrafi çekilmesi uygun olacaktır.

Yine tehlike sınıfı yüksek riskli olan işe giriş hizmetleri  işlerde işçilerin belirli periyodlarda bu 3 aylık ve/veya 6 aylık olarak dönüşümlü bir şekilde tekrarlanmalıdır.

Periyodik sürelerde sağlık kontrolü yaptırmak yasal zorunluluk olup kurum tarafından kontrolü yapılmaktadır.

Bu sayede iş kolundan dolayı oluşabilecek rahatsızlıkların işçinin tedavisi döneminde maddi açıdan destek sağlayacak hatta malul emeklilik döneminde ömür boyu maaş alınması yolunu açacaktır.

Plan OSGBBizden teklif almadan karar vermeyin…

Call Now Button